Wednesday, March 23, 2011

Par lung si sanatos: 8 sfaturi


Daca visezi sa ai un par lung si sanatos, stralucitor, trebuie sa urmezi aceste 8 strategii si vei reusi! Atinge-ti acum idealul de frumusete!

Cu siguranta ai o idee despre modul in care ai vrea sa arati. Vrei sa fii mai supla (oricine isi doreste asta, sa fim serioase), vrei sa ai pielea mai stralucitoare, sprincenele aranjate tot timpul si parul lung, matasos, perfect – ca in reclamele pentru vopsea. Problema este ca nu ai timp, nu vrei sa investesti o avere in produse cosmetice si nici la coafor tot timpul nu poti sta.

Si, pentru ca ceea ce iti doresti nu este totusi imposibil, te sfatuiesc sa urmezi cu atentie acesti 7 pasi, pentru un par lung si matasos, si sa ii integrezi in ritualul tau permanent de ingrijire – in curand vei reusi sa recastigi sanatatea parului, acesta va creste mai repede iar visul tau va fi mai aproape de realitate decat vreodata!

1. Tunde-te!

Primul pas pe care il poti face catre un par lung si frumos este… sa te tunzi. Inainte de a stimula cresterea parului, trebuie sa renunti la parul degradat, deteriorat sau rupt. Investeste in o tunsoare de calitate si alege o forma care sa poata fi aranjata usor cu ustensilele pe care le ai deja in casa.

2. Ia suplimentele potrivite!

Exista o multime de suplimente pe piata, care promit ca impulsioneaza cresterea parului si il fac mai sanatos. Trebuie sa le alegi pe cele cu Vitamina B (in principal B6) si amino-acizi.

3. Improspateaza-ti des tunsoarea

Viziteaza coafeza odata la 1-2 luni, pentru a-ti taia varfurile. Chiar daca vei avea impresia ca aceasta operatiune iti impiedica cresterea parului, afla ca efectul este exact cel invers: varfurile sanatoase nu se vor mai despica, iar parul tau va creste mai repede ca niciodata.

4. Evita tratamentele chimice si substantele dure

Pentru a avea un par sanatos si frumos, trebuie sa fii experta si in alegerea produselor cosmetice. Voloseste vopsea cat mai naturala pe baze de plante, si sampoane cu formule usoare, care nu agreseaza textura firului de par. Pe cat de des posibil, incearca sa aplici masti facute in casa, din ingrediente naturale. Uleiul de masline, mierea si zeama de lamaie reprezinta unele dintre cele mai bune compuse pentru masti de hidratare si stralucire!

5. Renunta la placa!

Chiar daca acum cativa ani parul drept era la moda, acum poti respira usurata, pentru ca poti purta parul cu bucle sau in forma lui naturala. Evita pe cat poti placa, pentru ca aceasta iti deterioreaza parul arzandu-l si poate chiar sa ii franeze cresterea.

6. Alege cu mare grija distractiile de weekend

Chiar daca stii ca inotul este un sport complex, apa din piscina iti poate degrada semnificativ parul, datorita continutului foarte ridicat de clor.

7. Mananca proteine la fiecare masa

Proteinele sanatoase sunt responsabile de cresterea parului si a unghiilor, si de capacitatea pielii de a se regenera. De aceea, pentru a te asigura ca ai parul sanatos si puternic, trebuie sa adaugi la fiecare masa proteine sanatoase: fasole rosie, nuci, seminte, soia si carne slaba (pentru a nu-ti strica dieta). Acestea vor influenta in mod pozitiv cresterea parului.

8. Poarta-te delicat cu parul tau

Incearca, pe cat posibil, sa nu iti agresezi parul: invata sa il perii incet, descurca-l cu grija fara a-l rupe si maseaza pielea capului, in fiecare zi, timp de 5 minute.

Sursa: Idieta.

No comments: