Monday, March 28, 2011

Adevarul despre iubitorii de caini si pisici - ce personalitate au?


Iti plac mai mutl cainii sau pisicile? Raspunsul poate spune multe despre personalitatea ta!

Unele stereotipuri despre iubitorii de caini si pisici sunt adevarate, spune un studiu al Universitatii Texas, precum si faptul ca stapanii se aseamana mult cu animalele lor.

Afla adevarul despre legatura dintre om si animal!

Constiinciosi

Participantilor la studiu li s-a cerut sa completeze un chestionar in care sa se identifice ca "iubitori de caini" sau "iubitori de pisici" si sa raspunda la peste 40 intrebari pentru a-si afla adevarata personalitate. Scorul a aratat ca iubitorii de caini sunt cu 11% mai constiinciosi decat cei care adora felinele. Ce inseamna constiinciozitate:

auto-disciplina
simtul puternic al datoriei
tendinta de planificare

Extrovertiti

Ai o personalitate extrovertita? Daca iti plac cainii, e foarte posibil sa fii astfel. Oamenii care s-au identificat ca iubitori de caini s-au dovedit a fi cu 15% mai extrovertiti decat iubitorii de pisici. Ce inseamna extrovertit:

prietenos
entuziast
optimist
energic

Deschisi

Esti deschisa spre lucruri noi? Iubitorii de pisici sunt cu 11% mai deschisi la noutati, potrivit studiului. Oamenii deschisi tind sa fie:

curiosi
creativi
artistici
netraditionalisti

Agreabili

Potrivit acestui studiu, daca esti iubitor de caini esti cu 13% mai agreabil decat un iubitor de pisici. Oamenii agreabili se caracterizeaza prin:

altruism
blandete
afectiune
sociabilitate
fidelitate

Nevrotici

Daca te stresezi repede esti probabil o persoana iubitoare de pisici. Acestia sunt cu 12% mai nevrotici decat iubitorii de caini. Nevroticii sunt:

anxiosi
ingrijorati
se streseaza usor

Personalitatea tipica a iubitorului de caini

Cainii sunt animale energice, loiale si usor de avut in preajma, iar stapanii lor li se aseamana. Dar psihologul si autorul studiului, Sam Gosling, admite ca diferentele intre iubitorii de caini si de pisici nu sunt uriase: "Exista cu siguranta multi iubitori de pisici extrovertiti si multi iubitori de caini introvertiti".

Personalitatea tipica a iubitorului de pisici

Preferi sa petreci timp de una singura? Esti pregatita intotdeauna sa incerci lucruri noi? Atunci probabil ca ai o pasiune pentru feline. Studiul a gasit ca cei care s-au auto-proclamat iubitori de pisici aveau personalitati mai curioase, erau neconventionali in gandire si comportament si mai stresati decat iubitorii de caini.

Dar la capitolul tandreturi, pisicile castiga premiul: toti iubitorii de pisici iti vor spune ca nu exista pe lumea asta un sunet mai relaxant decat torsul pisicii. Ghemuirea langa un ghem de blana care toarce e mai mult decat un mod placut de petrecere a timpului, deoarece studiile au aratat ca astfel se reduce stresul si se coboara tensiunea.
Sursa: ele

  • 1 comment:

    Unknown said...

    si iubitorii de porci de guineea?:D