Wednesday, March 23, 2011

O piele ca de bebelus


Afla cum sa obtii o piele ca de bebelus! Urmeaza sfaturile noastre pentru un ten frumos, luminos, fara imperfectiuni si riduri, asa cum numai un bebelus are!

Pentru frumusetea ta, este important sa ai o piele ca de bebelus: ten curat, proaspat, catifelat, fara imperfectiuni, pete sau riduri. A venit deja primavara, iar rutina ta de machiaj trebuie sa se simplifice – nu vei mai folosi atat de mult fond de ten si pudra, iar fata ta trebuie sa arate perfect!

Nu te alarma – poti obtine o piele a de bebelus daca respecti cateva reguli clare, le transformi in obiceiuri si renunti la cele care iti influentau in mod negativ aspectul tenului.

1. Foloseste protectie solara

Indiferent de cate ori am repeta asta, nu este prea mult! Numai aplicand aceasta simpla regula, vei reusi sa scapi de uscarea tenului, de pigmentarea excsiva sau neuniforma, de petele de pe ten, de riduri… ce zici, face sens?! Razele puternice ale soarelui (atentie, chiar si atunci cand nu te arde soarele) dauneaza fibrelor de colagensi elastina, lucru care conduce la crearea ridurilor si la degradarea starii generale a tenului. Evita total soarele in intervalul de maxima expunere (la pranz, atunci cand soarele este mai puternic) si foloseste o crema cu factor de protectie 30, palarie (vei fi foarte la moda) si haine care sa te acopere – niciodata nu este prea devreme sa te protejezi de riduri!

2. Respecta o igiena riguroasa

Spala-ti fata cu lotiune de curatare si apa curata, in ficare dimineata si fiecare seara. Foloseste lotiuni delicate, potrivite tipului tau de ten, evitand sapunul dur sau produsele neadecvate. Nu fa baie in apa prea fierbinte, deoarece aceasta, in combinatie cu sapunul, poate conduce la uscarea excesiva a tenului. Foloseste geluri speciale, atunci cand te razi, si hidrateaza-ti pielea de fiecare data.

3. Hidrateaza-ti permanent pielea

Indiferent ca este vorba de pielea de pe corp sau fata, regula este aceeasi – aceasta trebuie hidratata in mod constant, pentru a arata impecabil! Alege produsul potrivit tipului tau de ten si starii in care se afla pielea ta in momentul de fata (Are impuritati? Are puncte negre? Este excesiv de uscata sau iritata?) si incearca sa fugi de formulele mult prea chimizate – alege texturi fluide, cu ingrediente naturale, fara uleiuri (mai putin in cazul in care ai tenul excesiv de uscat) si fara parfum.

4. Incepe o dieta sanatoasa si echilibrata

Construieste-ti o dieta sanatoasa, echilibrata. Bea multa apa, un factor esential pentru sanatatea tenului. Asigura-ti aportul zilnic de vitamine, minerale si nutrienti, si nu uita de suplimentele de Vitamina A, B6, C, D si B1, pentru a-ti pastra stralucirea tenului.

5. Ai un stil de viata sanatos

Construieste-ti un stil de viata sanatos, fara stres excesiv si fara obiceiuri care pot dauna conditiei tenului. Nu fuma, incearca sa nu bei prea mult alcool, sau sa suplimentezi cantitatea de apa, atunci cand o faci (la fiecare pahar de vin va trebui sa bei un pahar mare de apa in plus). Ai grija la gesturile marunte – nu iti musca buzele, nu te incrunta, nu te scarpina, nu te freca la ochi. Toate aceste aiti pot dauna grav, pe termen lung.

Sursa: Idieta

No comments: