Monday, March 28, 2011

Adevarul despre iubitorii de caini si pisici - ce personalitate au?


Iti plac mai mutl cainii sau pisicile? Raspunsul poate spune multe despre personalitatea ta!

Unele stereotipuri despre iubitorii de caini si pisici sunt adevarate, spune un studiu al Universitatii Texas, precum si faptul ca stapanii se aseamana mult cu animalele lor.

Afla adevarul despre legatura dintre om si animal!

Constiinciosi

Participantilor la studiu li s-a cerut sa completeze un chestionar in care sa se identifice ca "iubitori de caini" sau "iubitori de pisici" si sa raspunda la peste 40 intrebari pentru a-si afla adevarata personalitate. Scorul a aratat ca iubitorii de caini sunt cu 11% mai constiinciosi decat cei care adora felinele. Ce inseamna constiinciozitate:

auto-disciplina
simtul puternic al datoriei
tendinta de planificare

Extrovertiti

Ai o personalitate extrovertita? Daca iti plac cainii, e foarte posibil sa fii astfel. Oamenii care s-au identificat ca iubitori de caini s-au dovedit a fi cu 15% mai extrovertiti decat iubitorii de pisici. Ce inseamna extrovertit:

prietenos
entuziast
optimist
energic

Deschisi

Esti deschisa spre lucruri noi? Iubitorii de pisici sunt cu 11% mai deschisi la noutati, potrivit studiului. Oamenii deschisi tind sa fie:

curiosi
creativi
artistici
netraditionalisti

Agreabili

Potrivit acestui studiu, daca esti iubitor de caini esti cu 13% mai agreabil decat un iubitor de pisici. Oamenii agreabili se caracterizeaza prin:

altruism
blandete
afectiune
sociabilitate
fidelitate

Nevrotici

Daca te stresezi repede esti probabil o persoana iubitoare de pisici. Acestia sunt cu 12% mai nevrotici decat iubitorii de caini. Nevroticii sunt:

anxiosi
ingrijorati
se streseaza usor

Personalitatea tipica a iubitorului de caini

Cainii sunt animale energice, loiale si usor de avut in preajma, iar stapanii lor li se aseamana. Dar psihologul si autorul studiului, Sam Gosling, admite ca diferentele intre iubitorii de caini si de pisici nu sunt uriase: "Exista cu siguranta multi iubitori de pisici extrovertiti si multi iubitori de caini introvertiti".

Personalitatea tipica a iubitorului de pisici

Preferi sa petreci timp de una singura? Esti pregatita intotdeauna sa incerci lucruri noi? Atunci probabil ca ai o pasiune pentru feline. Studiul a gasit ca cei care s-au auto-proclamat iubitori de pisici aveau personalitati mai curioase, erau neconventionali in gandire si comportament si mai stresati decat iubitorii de caini.

Dar la capitolul tandreturi, pisicile castiga premiul: toti iubitorii de pisici iti vor spune ca nu exista pe lumea asta un sunet mai relaxant decat torsul pisicii. Ghemuirea langa un ghem de blana care toarce e mai mult decat un mod placut de petrecere a timpului, deoarece studiile au aratat ca astfel se reduce stresul si se coboara tensiunea.
Sursa: ele

  • Curatenia de primavara pentru o casa fara alergeni

    Casa ta ascunde un numar surprinzator de mare de alergeni! Foloseste-te de prilejul curateniei de primavara pentru a-i scoate din ascunzatorile lor!

    Dezordinea aduna praf

    O casa dezordonata = locuri bune pentru acarieni, mucegai si soareci. Recicleaza saptamanal revistele vechi, cutiile din aluminiu, sticlele si sacosele din plastic.

    Covoarele adapostesc acarieni

    Acarienii si matreata animalelor se adapostesc in covoare, de aceea este necesara aspirarea lor saptamanala. Asigura-te ca aspiratorul tau este echipat cu filtru HEPA, care retine particulele mici de praf (alte filtre recircula aerul murdar). Cele mai sanatoase podele sunt cele lipsite de covoare.

    Lenjeria de pat

    Scapa de acarienii din pat spaland lenjeria la 95oC saptamanal. Foloseste doar lenjerie din bumbac, care rezista la aceasta temperatura.

    Baie

    Baile sunt predispuse la mucegai. Sterge locurile umede din baie cu o carpa inmuiata in clor pentru a tine mucegaiul la distanta. Daca stai la casa, curata curtea de frunze si crengi, si ai grija sa nu le aduci pe talpi in interior, deoarece contin spori de mucegai.

    Firimituri in bucatarie

    Firimiturile si gunoiul care da pe-afara in bucatarie ademenesc soarecii si gandacii, iar excrementele lor agraveaza alergiile.

    Ferestrele deschise invita alergenii de afara in interior

    Aerul curat de primavara e minunat, cu exceptia cazului in care e plin de polen! Intre orele 10 si 15 tine ferestrele inchise si aeriseste cu aer conditionat. La inceput de sezon cald, curata sau schimba filtrul aerului conditionat.

    Plantele de interior gazduiesc mucegai

    Plantele tale pot sa adaposteasca spori de mucegai pe frunze. Sterge sau spala frunzele regulat si nu lasa apa sa stagneze in farfuria ghiveciului.

    Matreata animalelor de casa

    Matreata si saliva animalelor de casa sunt responsabile de 30% din numarul de alergii din interior. Spala si perie animalul de casa saptamanal (in afara casei!) pentru a reduce nivelul de expunere. Cainii si pisicile nu au ce cauta in dormitor daca esti sensibila.
    Sursa: ele

    Rochiile maxi - preferatele vedetelor la lansarea H&M


    Cel mai asteptat eveniment al anului a avut in sfarsit loc. H&M si-a lansat primul magazin in Romania, iar vedetele nu au lipsit de pe covorul rosu. Si pentru ca la un eveniment de fashion, toate privirile se indreapta catre outfituri, vedetele si-au ales cu mare grija tinutele. La mare cautare au fost rochiile maxi, asa ca merita sa te inspiri in aceasta primavara din acest trend. Adela Popescu Actrita din ¨Iubire si onoare¨ s-a imbracat din cap pana in picioare intr-o tinuta semnata H&M. Adela Popescu a purtat o rochie cu imprimeu zebra, pe care a accesorizat-o cu un inel portocaliu, supradimensionat. Laura Cosoi Actrita din ¨Mostenirea¨ si-a pus perfect corpul in valoare cu ajuorul unei rochii maxi de la H&M, intr-o nuanta calda de caramiziu. Laura si-a completat tinuta cu un colier masiv, cu niste bucle lejere si cu un bronz de nota zece. Diana Dumitrescu Tot pentru lungimea maxi a optat si actrita din ¨Iubire si onoare¨, insa in loc de rochie, a ales o fusta casual. Diana Dumitrescu si-a completat look-ul cu un tricou simplu, alb si cu o jacheta military. La capitolul accesorii, actrita a optat pentru o esarfa inflorata si pantofi sport. Maria Dinulescu Actrita a reusit sa ne demonstreze aseara ca simplitatea este cheia succesului. Maria a purtat la deschiderea H&M o rochie rosie extrem de feminina, insa i-a dat un aer rock tinutei, prin asortarea cu o geaca din piele.
    Sursa: Perfecte

    Wednesday, March 23, 2011

    O piele ca de bebelus


    Afla cum sa obtii o piele ca de bebelus! Urmeaza sfaturile noastre pentru un ten frumos, luminos, fara imperfectiuni si riduri, asa cum numai un bebelus are!

    Pentru frumusetea ta, este important sa ai o piele ca de bebelus: ten curat, proaspat, catifelat, fara imperfectiuni, pete sau riduri. A venit deja primavara, iar rutina ta de machiaj trebuie sa se simplifice – nu vei mai folosi atat de mult fond de ten si pudra, iar fata ta trebuie sa arate perfect!

    Nu te alarma – poti obtine o piele a de bebelus daca respecti cateva reguli clare, le transformi in obiceiuri si renunti la cele care iti influentau in mod negativ aspectul tenului.

    1. Foloseste protectie solara

    Indiferent de cate ori am repeta asta, nu este prea mult! Numai aplicand aceasta simpla regula, vei reusi sa scapi de uscarea tenului, de pigmentarea excsiva sau neuniforma, de petele de pe ten, de riduri… ce zici, face sens?! Razele puternice ale soarelui (atentie, chiar si atunci cand nu te arde soarele) dauneaza fibrelor de colagensi elastina, lucru care conduce la crearea ridurilor si la degradarea starii generale a tenului. Evita total soarele in intervalul de maxima expunere (la pranz, atunci cand soarele este mai puternic) si foloseste o crema cu factor de protectie 30, palarie (vei fi foarte la moda) si haine care sa te acopere – niciodata nu este prea devreme sa te protejezi de riduri!

    2. Respecta o igiena riguroasa

    Spala-ti fata cu lotiune de curatare si apa curata, in ficare dimineata si fiecare seara. Foloseste lotiuni delicate, potrivite tipului tau de ten, evitand sapunul dur sau produsele neadecvate. Nu fa baie in apa prea fierbinte, deoarece aceasta, in combinatie cu sapunul, poate conduce la uscarea excesiva a tenului. Foloseste geluri speciale, atunci cand te razi, si hidrateaza-ti pielea de fiecare data.

    3. Hidrateaza-ti permanent pielea

    Indiferent ca este vorba de pielea de pe corp sau fata, regula este aceeasi – aceasta trebuie hidratata in mod constant, pentru a arata impecabil! Alege produsul potrivit tipului tau de ten si starii in care se afla pielea ta in momentul de fata (Are impuritati? Are puncte negre? Este excesiv de uscata sau iritata?) si incearca sa fugi de formulele mult prea chimizate – alege texturi fluide, cu ingrediente naturale, fara uleiuri (mai putin in cazul in care ai tenul excesiv de uscat) si fara parfum.

    4. Incepe o dieta sanatoasa si echilibrata

    Construieste-ti o dieta sanatoasa, echilibrata. Bea multa apa, un factor esential pentru sanatatea tenului. Asigura-ti aportul zilnic de vitamine, minerale si nutrienti, si nu uita de suplimentele de Vitamina A, B6, C, D si B1, pentru a-ti pastra stralucirea tenului.

    5. Ai un stil de viata sanatos

    Construieste-ti un stil de viata sanatos, fara stres excesiv si fara obiceiuri care pot dauna conditiei tenului. Nu fuma, incearca sa nu bei prea mult alcool, sau sa suplimentezi cantitatea de apa, atunci cand o faci (la fiecare pahar de vin va trebui sa bei un pahar mare de apa in plus). Ai grija la gesturile marunte – nu iti musca buzele, nu te incrunta, nu te scarpina, nu te freca la ochi. Toate aceste aiti pot dauna grav, pe termen lung.

    Sursa: Idieta

    Par lung si sanatos: 8 sfaturi


    Daca visezi sa ai un par lung si sanatos, stralucitor, trebuie sa urmezi aceste 8 strategii si vei reusi! Atinge-ti acum idealul de frumusete!

    Cu siguranta ai o idee despre modul in care ai vrea sa arati. Vrei sa fii mai supla (oricine isi doreste asta, sa fim serioase), vrei sa ai pielea mai stralucitoare, sprincenele aranjate tot timpul si parul lung, matasos, perfect – ca in reclamele pentru vopsea. Problema este ca nu ai timp, nu vrei sa investesti o avere in produse cosmetice si nici la coafor tot timpul nu poti sta.

    Si, pentru ca ceea ce iti doresti nu este totusi imposibil, te sfatuiesc sa urmezi cu atentie acesti 7 pasi, pentru un par lung si matasos, si sa ii integrezi in ritualul tau permanent de ingrijire – in curand vei reusi sa recastigi sanatatea parului, acesta va creste mai repede iar visul tau va fi mai aproape de realitate decat vreodata!

    1. Tunde-te!

    Primul pas pe care il poti face catre un par lung si frumos este… sa te tunzi. Inainte de a stimula cresterea parului, trebuie sa renunti la parul degradat, deteriorat sau rupt. Investeste in o tunsoare de calitate si alege o forma care sa poata fi aranjata usor cu ustensilele pe care le ai deja in casa.

    2. Ia suplimentele potrivite!

    Exista o multime de suplimente pe piata, care promit ca impulsioneaza cresterea parului si il fac mai sanatos. Trebuie sa le alegi pe cele cu Vitamina B (in principal B6) si amino-acizi.

    3. Improspateaza-ti des tunsoarea

    Viziteaza coafeza odata la 1-2 luni, pentru a-ti taia varfurile. Chiar daca vei avea impresia ca aceasta operatiune iti impiedica cresterea parului, afla ca efectul este exact cel invers: varfurile sanatoase nu se vor mai despica, iar parul tau va creste mai repede ca niciodata.

    4. Evita tratamentele chimice si substantele dure

    Pentru a avea un par sanatos si frumos, trebuie sa fii experta si in alegerea produselor cosmetice. Voloseste vopsea cat mai naturala pe baze de plante, si sampoane cu formule usoare, care nu agreseaza textura firului de par. Pe cat de des posibil, incearca sa aplici masti facute in casa, din ingrediente naturale. Uleiul de masline, mierea si zeama de lamaie reprezinta unele dintre cele mai bune compuse pentru masti de hidratare si stralucire!

    5. Renunta la placa!

    Chiar daca acum cativa ani parul drept era la moda, acum poti respira usurata, pentru ca poti purta parul cu bucle sau in forma lui naturala. Evita pe cat poti placa, pentru ca aceasta iti deterioreaza parul arzandu-l si poate chiar sa ii franeze cresterea.

    6. Alege cu mare grija distractiile de weekend

    Chiar daca stii ca inotul este un sport complex, apa din piscina iti poate degrada semnificativ parul, datorita continutului foarte ridicat de clor.

    7. Mananca proteine la fiecare masa

    Proteinele sanatoase sunt responsabile de cresterea parului si a unghiilor, si de capacitatea pielii de a se regenera. De aceea, pentru a te asigura ca ai parul sanatos si puternic, trebuie sa adaugi la fiecare masa proteine sanatoase: fasole rosie, nuci, seminte, soia si carne slaba (pentru a nu-ti strica dieta). Acestea vor influenta in mod pozitiv cresterea parului.

    8. Poarta-te delicat cu parul tau

    Incearca, pe cat posibil, sa nu iti agresezi parul: invata sa il perii incet, descurca-l cu grija fara a-l rupe si maseaza pielea capului, in fiecare zi, timp de 5 minute.

    Sursa: Idieta.

    Robotei S01 E01

    Robotei

    Tuesday, March 22, 2011

    Pozitii sexuale care innebunesc barbatii


    Se spune ca barbatii nu sunt pretentiosi in pat, dar au si ei slabiciunile lor. Daca vrei sa-ti surprinzi placut iubitul in seara asta, iata care sunt pozitiile sexuale care ii ofera maximum de placere!

    Misionarul (simplu, dar eficace)

    Pur si simplu misionarul (barbatul deasupra femeii), cea mai simpla si mai cunoscuta pozitie din lume! Pare simpla, dar ea ii ofera barbatului o placere nebuna, de aceea si cunoaste un succes atat de mare. Singurul inconvenient: barbatul se simte atat de bine, ca termina prea repede pentru gustul partenerei lui!

    Pentru un plus de autenticitate, puteti practica misionare ameliorate. Primul: du-ti picioarele sus, cu genunchii la nivelul umerilor tai. Al doilea: departeaza picioarele si lasa-le in aer, el tot deasupra ta: senzatie super atat pentru tine, cat si pentru el!

    Leoaica (penetrare din spate)

    Propune-i o pozitie animalica: aceasta este cea mai excitanta pozitie sexuala pentru barbati. Din punct de vedere tehnic, ea permite miscari ample din partea barbatului, iar din punct de vedere fizic, excitatia este asigurata de latura bestiala a acestei pozitii.

    In plus, clitorisul este foarte accesibil atat pentru mainile barbatului, cat si ale femeii. Punctul G este stimulat de penis in aceasta pozitie, de aceea este foarte apreciata si de catre femei.

    Pe masa

    Barbatii sunt innebuniti de aceasta pozitie. Fa rost de o masa solida! Lungeste-te pe ea, cu fesele pe marginea mesei, coapsele indoite spre abdomen si departate. Iubitul tau nu trebuie decat sa se apropie!

    Introducerea penisului este ultra-usoara, iar miscarile barbatului sunt ajutate. Poti sa variezi aceasta pozitie si sa te asezi cu genunchii pe masa, iar el sa te surprinda pe la spate.

    Cadoul

    Cu un asemenea nume, probabil ca nu mai ai rabdare sa afli ce poti sa faci bun pentru barbatul din viata ta! E foarte simplu: el se asaza si se sprijina in maini (usor duse in spate). Incaleca-l, iar daca esti dotata cu muschi vaginali puternici, exerseaza contractii succesive ale vaginului, fara sa-ti misti restul corpului. Barbatii adora sa fie condusi din cand in cand. Misca-ti bazinul, barbatilor le place asta. Ei se simt ca si cum ar avea deasupra lor o dansatoare orientala, iar privelistea este mai mult decat excitanta.
    Sursa: Ele

    Jojo si sotul sau au fost la bal in Viena


    Actrita din show-ul “Serviciul Roman de Comedie” de la Pro Tv a petrecut la inceputul acestui an patru zile de vis la Viena, alaturi de sotul sau. Cei doi au participat la un bal vienez in toata regula, insa si-au rezervat timp si pentru a vizita orasul. “Am fost plecati la Viena pentru Viena University Ball. Ionut face un EMBA acum la aceasta universitate si mi-a facut surpriza de a merge la bal”, povesteste incantata Jojo.
    Evenimentul a avut loc pe 15 ianuarie in Palatul Hofburg, resedinta a suveranilor austrieci, intr-o atmosfera de vis, dupa cum povesteste actrita de la Pro Tv: “Au fost amenajate special pentru acest bal sase sali imense: una pentru vals, una cu muzica anilor ‘80-‘90, una pentru atmosfera de club, una cu concert de muzica rock, o discoteca si un lounge. Ne-am simtit minunat la acest bal, la care au participat studenti si absolventi ai universitatii si oficialitati locale”, a mai spus Jojo. Cei doi au profitat de ocazie si au si vizitat superbul oras, care i-a impresionat prin frumusetea cladirilor si locuitorii civilizati. Insarcinata in patru luni, Jojo marturiseste ca a preferat plimbarile linistite pe celebrele stradute vieneze, insa nu a ratat nici cateva muzee. “Am avut timp sa vizitam orasul. Am vazut muzeele din Palatul Hofburg, printre care Muzeul de Arme, care ni s-a parut spectaculos. La fel de mult ne-a placut si Palatul Schonbrunn, cu gradinile lui spelndide, parcul Prater si cateva biserici superbe”, povesteste ea. Fire romantica, Jojo marturiseste ca zilele ploioase nu au speriat-o deloc si nu au facut-o sa renunte la plimbarile de-a lungul Dunarii: ”Ne-am plimbat pe strazi cand era soare, dar si cand era ploaie si am ramas placut impresionati de atmosfera speciala a acestui oras frumos si civilizat”, a incheiat actrita pe care o puteti vedea la Pro Tv in "Serviciul roman de comedie"
    Sursa: Acasa

    Tuesday, March 15, 2011

    Olivia Steer scrie despre mancare sanatoasa, copii si sanatate


    La insistentele sotului Andi Moisescu si a prietenilor apropiati, Olivia Steer s-a hotarat sa paseasca in blogosfera. Vedeta ACASA a tinut sa precizeze de la inceput ca blogul ei nu este despre ea sau despre sotul ei, ci despre mancare sanatoasa, copii si sanatate.
    Numim papa sanatoasa tot ce e nepreparat termic, viu si plin de enzime, dupa cum a lasat Cel de sus. Cand lucrurile scartie (genunchii mai ales), dor (stomacul de obicei), ard (plamanii, saracii!), sau mai stiu eu ce grozavie fiziologica s-ar intampla, se impune degraba o detoxifiere, despre care gasiti ponturi grozave la rubricuta “Pana la capatul celalalt al padurii”. In “Cosul cu merinde”, gasiti idei si sfaturi despre locuri bune de unde sa va aprovizionati (in Bucuresti, Cluj si Oradea, deocamdata) cu mancare vegana si cat mai raw, fara E-uri sau pesticide. Cruda, neprocesata, nedevitalizata, adica. Si pentru ca teoria se cere pusa in practica, vin cu cele mai savuroase retete de papa si dulciuri, de sa se linga pe degete si cel mai inrait carnivor si sa spuna hulpav, printre doua gogalturi “Mai vreau, mai vreau!”
    Sursa: acasatv

    Ioana Ginghina iti recomanda cateva retete culinare usor de realizat, special pentru perioada postului


    Ioana Ginghina vine in ajutorul persoanelor care tin regim sau sunt in momentul de fata la post si s-au saturart sa consume acelasi gen de alimente zilnic.
    Interpreta Fatimei din telenovela „Iubire si onoare”, difuzata ACASA, de luni pana joi, de la 20:30, a postat pe blogul personal cateva retete culinare usor de realizat si foarte gustoase:

    Crema din mere

    8 mere, o lingura stafide, o lingura goji( sau alte fructe uscate), 100ml suc de portocale.

    Merele se coc, apoi miezul li se paseaza si se amesteca stafidele si restul fructelor uscate plus sucul de portocale. Daca fructele uscate vi se par prea tari lasati-le 30 de minute in apa plata. Se poate pune si nuca macinata, migdale sau alune.

    Salata de cartofi cu brocoli

    8 cartofi, 2 tulpini de brocoli, o cana de legume tocate marunt de exemplu: ardei, gogosar, morcov, sau suc de roșii, 1 telina potrivita, 2 legaturi ceapa verde, 2 linguri ulei de masline, cateva masline pentru ornat.

    Cartofii se fierb in coaja, apoi se racesc se curata de coaja si se taie marunt. Brocolii se fierb putin, cateva minute, maxim sapte. Se taie si brocolii bucatele mici. Telina cruda se da prin razatoarea mare, ceapa verde se toaca marunt. Se amesteca tot, impreuna cu cana de zarzavat si uleiul si se orneaza cu masline
    .”
    Sursa: acasatv

    Concho Belt


    Just as relevant on the spring 2011 runway as they were in the first women's collections 30 years ago, the concho belt remains an integral part of the Ralph Lauren woman's wardrobe. Whether it's an oversized turquoise and black concho belt, slung over a body-conscious black dress for evening, or a weathered cognac and silver style, cinched over a Beacon sweater and classic blue jeans for day, this finishing touch is as versatile as it is timeless.

    The concho belt, as we know it today, was created in the 1870s by the Navajo people, who took inspiration from Mexican bridle ornaments and hair ornaments worn by the Plains Indians while incorporating the unique leather stamping techniques of the Spanish and Moors. The silver disks, called conchos or conchas-the Spanish word for "shell"- were frequently hammered out from Mexican and American silver dollars. These "first phase" concho belts were simpler in design and featured a slotted center through which the leather belt was threaded.


    The last evolution on the concho belt came in the early 1900s when buckles, turqoise stones and vertical plagues known as butterfly spacers, began to appear.


    In the 1890s the Navajo artisans used new soldering techniques to attach copper loops to the back of the conchos, which in turn eliminated the need to thread the belt through the disks and created a greater opportunity for decoration. During this time, oval- and diamond-shaped patterns and large rosettes appeared on the center of these disks, giving the concho belt a more ornate look.

    The last evolution of the concho belt came in the early 1900s when buckles, turquoise stones and vertical plaques, known as butterfly spacers, began to appear. By the 1920s, tourists were purchasing these elaborate styles, leading the Navajo silversmiths to experiment with even greater variations in design.

    In the Ralph Lauren seasonal collections, concho belts range from the rugged "first phase"-inspired styles to the more elaborate turquoise styles crafted in the spirit of the concho belts of the 1920s. Promoting craftsmanship and authenticity and representing the rugged, artisanal spirit of the American West, the concho belt is an indisputable RL Classic.

    Source: Ralph Lauren.

    How can I transition my go-to tweed sport coats for spring?

    As the seasons change, there’s no reason to let go of traditional tweed styles. Start by looking for a jacket that’s intended for warmer weather, one that’s crafted from lighter-gauge wool and features softer hues–light tan plaids, grey herringbones or pale green solids–that feel less rustic than typical fall tweeds. From there, pair the jacket with bright bleeding madras shirts, which are inspired by the traditional fabric from India. Or, opt for a crisp, slim polo for a look that’s sporty yet stylish. Pairing the blazer with a braided belt or faded denim on bottom keeps this look preppy, while a pair of surplus cargo pants provides a casual military vibe that’s also right for the season.
    Source: Ralph Lauren

    The Power of Equinoxes and Solstices


    Each year the Sun travels the sky, tracing out a large celestial circle. The two equinoxes (spring and fall) represent halfway points, where transitions between light and dark are made. The solstices symbolize the death/rebirth cycle, showing the high (summer) and low (winter) points of the Sun.

    The Sun’s energy strengthens or weakens at each equinox and solstice, making them days charged with solar ritual and symbolism. Ancient monuments, like Stonehenge, were built to align with the Sun’s rays and power on these dates. The equinoxes and solstices are astronomical events, and celebrated by astronomers, astrologers, pagans and anyone who’s aware of the changing lifestyle the shifts in seasons bring.

    The Sun’s seasonal shifts inspired some of the oldest calendars, being the original markers ancient peoples looked for to mark time. The dates for each equinox and solstice are calculated by the Sun entering each of the four Cardinal zodiac signs – Aries for the March equinox, Cancer for the June solstice, Libra fro the September equinox and Capricorn for the December solstice. These dates can vary slightly from year to year. In 2011, they are as follows (EST):

    March Equinox, Sun into Aries: March 20
    June Solstice, Sun into Cancer: June 21
    September Equinox, Sun into Libra: September 23
    December Solstice, Sun into Capricorn: December 22

    The March equinox heralds the start of spring in the Northern Hemisphere. At this time, the Sun regains the strength lost through the winter, and now begins to supply more heat and light. This stimulates the Earth, encouraging seeds to grow and animals to mate.

    At this time, the natural world begins to emerge from its wintery cocoon. You, like the animals and plants around you, are invited to meet the year ahead renewed. Many of the traditional spring symbols -- rabbits, eggs, flowers, seeds -- have been incorporated into the Easter holiday.

    Both equinoxes symbolize balance, and the March equinox focuses on bringing balance into life through emerging, re-engaging with those around you and moving out into the world in wider circles, as the Sun climbs higher into the sky. Astrologically, the March equinox correlates with the sign of Aries, the first sign in the zodiac. This reinforces the increase in energy and activity at this time.

    As the Sun moves past his halfway point and begins to reach for his highest place, so too does the March equinox encourage you to evolve, grow and go beyond your comfort zone and seek new ways in which to shine your light into the world.
    Source: Astrology

    How to Wear Sweatpants in Public







































    Source: IVillage